Dlaczego „Albo” ?
To pytanie często zadawali nasi kontrahenci.
Odpowiedź zawarta jest w wieloznaczności tego słowa, bo to z jednej strony wielość rozwiązań a z drugiej determinacja i ryzyko.
Taką firmą chcieliśmy być w chwili naszego powstania w 1999 roku.
Cechowały nas – założycieli firmy- wola i pragnienie stworzenia firmy niepowtarzalnej, w której będziemy mogli realizować nasze niezaspokojone ambicje. Po 25 latach naszej pracy z dumą możemy powiedzieć, że „ rzeczywistość jest piękniejsza od marzeń” a cele które sobie postawiliśmy zostały w pełni realizowane.
- Rozbiór mięsa drobiowego
Firma posiada własny wydział rozbioru mięsa drobiowego. Surowce pochodzą od sprawdzonych i pewnych dostawców z renomowanych zakładów. Wydział rozbioru mięsa drobiowego działaja w oparciu o system zapewnienia bezpieczeństwa żywności (HACCP), jak również znajduje się pod stałym nadzorem weterynaryjnym.
Zakład posiada uprawnienia do handlu z krajami UE.
- Nagrody
Albo była jedną z najbardziej dynamicznych firm regionu radomskiego, a utrzymanie pozycji lidera w trakcie prowadzonej działalności utwierdza fakt przyznania licznych nagród i wyróżnień m.in.: siedmiokrotnego otrzymania Gazeli Biznesu dziennika „Puls Biznesu”, a także nagrody Perła Polskiej Gospodarki.