Jesteśmy firmą zajmującą się produkcją i sprzedażą przetworów mięsnych, głównie na bazie mięsa indyczego. Produkujemy również i sprzedajemy elementy z indyka, w postaci świeżej oraz mrożonej, jak również wyroby panierowane i mięsa kulinarne.
Firma posiada dwa Zakłady Przetwórstwa Mięsnego: w Chybiu i w Czerwionce-Leszczynach oraz Ubojnię Drobiu w Ostródzie. Wszystkie trzy zakłady posiadają certyfikowane systemy zarządzania, zgodne z normami: ISO 9001, ISO 14001, IFS, i BRC.
ŁUKOSZ - jest firmą rodzinną, powstałą w 1990 roku. Pierwszym produkowanym wyrobem był salceson z indyka. Z upływem czasu oferta zakładu szybko się poszerzała. Zakład przetwórczy początkowo mieścił się w Jaworzu, później został przeniesiony do Chybia. Tutaj zmodernizowano i rozbudowano stary zakład rzeźniczy i dzisiaj jest to zakład o mocy produkcyjnej 40 ton wyrobów na dobę. Posiada on pozwolenia weterynaryjne na produkcję przetworów mięsnych drobiowych, drobiowo–wieprzowych i z mięsa czerwonego na teren całej Unii Europejskiej oraz wdrożony i certyfikowany w 2004 roku zintegrowany system zarządzania zgodny z normami ISO 9001 i ISO 14001. Sukcesywnie modernizowany park maszynowy oraz nowoczesne technologie gwarantują bezpieczeństwo i higienę pracy oraz wysoki standard sanitarny produkowanych wędlin.
Firma posiada trzy centra logistyczne: w Chybiu, Dębicy i Ostródzie. Odbywa się z nich dystrybucja wyrobów na teren całej Polski oraz poza granice kraju: do Wielkiej Brytanii, Irlandii, Niemiec, Austrii, Węgier, Rumunii, Litwy, Łotwy, Estonii, Czech.